maandag 11 juli 2016

Nog twee nachtjes slapen.

Het is bijna zover, nog twee nachtjes slapen en dan gaan we aan ons Sri Lanka avontuur beginnen.


Het weekend hebben we nog even alles doorgenomen en we worden eigenlijk steeds enthousiaster. We gaan zoveel dingen zien en doen, we kunnen ons er eigenlijk geen voorstelling van maken en we zijn dan ook erg benieuwd. We zijn ook erg benieuwd hoe Twan het allemaal gaat vinden, vorig jaar Mexico vondt hij super, maar Sri Lanka is toch weer heel anders.


Het reistempo ligt weer redelijk hoog, maar iedereen die ons kent is dat wel gewend van ons. Op vakantie willen we het liefst zoveel mogelijk van het land zien en tot nu toe is dat altijd goed gelukt.

We hebben ook gelijk de balans opgemaakt en kwamen we er achter dat we eigenlijk wel zo goed als klaar zijn met de voorbereidingen. Al het papierwerk was al geregeld, zo ook de entingen. 
We hebben nog wel even Sri Lankaanse Roepies (LKR) besteld, die ga ik woensdagochtend nog even ophalen op Rotterdam Airport.
Wat de koers betreft, dat wordt weer flink rekenen, 10 euro is 1600 roepie. Echt hè, ik ben zo blij met mijn valuta app op mijn mobiel, die maakt het rekenen toch een stuk makkelijker.


We hebben toch ook maar besloten om de laptop mee te nemen, is wel zo makkelijk met bloggen en als er nog een beetje gewerkt moet worden heb ik alles bij de hand. Redmer had voor zijn werk net een mooie laptop rugzak gekocht, dus die kan gelijk mee op vakantie ;-)

Twan is afgelopen weekend naar Hockeyloverz geweest en voor wie denkt dat dit een hockey toernooi is die help ik bij deze even uit de droom, HET HEEFT NIETS MET HOCKEY TE MAKEN! (Al kan er wel een balletje geslagen worden).





Het is een jaarlijks terugkerend event waar allemaal hockeyers uit het hele land er een gezellig feest van maken.

Voor een impressie zie hier het filmpje van vorig jaar.
Bij thuiskomst zondagmiddag is Twan als een blok in slaap gevallen. Een uurtje slapen op een weekend feesten schijnt niet voldoende te zijn.
Maar hij en de andere jongens hebben het super naar hun zin gehad en dat is toch het belangrijkste.


Hij wist nog wel even te vertellen dat zijn schoenen toch te klein zijn, dus daar moeten we nog even voor op pad. Het is niet normaal zo hard als dat Twan groeit en we hebben dan ook gezegd dat we hem maar de GVR gaan noemen, moest ie zelf wel om lachen.
GVR staat voor Grote Vriendelijke Reus, een boek van Roald Dahl.

Morgen breng ik de honden naar de kennel, die gaan daar weer gezellig met oude bekende spelen en ravotten. Dan daarna nog even door het huis met een stofzuiger en een dweil, de laatste was wegwerken, koffers inpakken en dan zijn we er echt helemaal klaar voor.

Ik ben zo goed als klaar met werken, nog wat kleine dingetjes maar die kunnen tussendoor.
Redmer moet nog twee dagen aan de bak en gaat woensdagochtend ook gewoon nog werken. We vertrekken pas rond het middaguur richting Dusseldorf en we vliegen pas rond 21.30u dus we hebben tijd genoeg!

Ik zorg gewoon dat alles klaar staat, zodra hij thuis komt is het dan omkleden en dan kunnen we weg.