dinsdag 26 juli 2016

Dag van de wilde dieren en uitzichten.

Maandag 25/7
Vanmorgen ging de wekker om 04.30u en we hadden allemaal best wel moeite om ons bed uit te komen.
Zonder ontbijt, maar met ontbijtpakket staan we om 05.00u klaar om naar de Horton Plains te gaan, een National Park.
Hoe vroeger je gaat hoe meer kans er bestaat dat je dieren kan spotten dus vandaar dat we zo vroeg op pad gaan. Oh ja en het is ook nog een uur rijden.
Het regent deze morgen enorm, maar onderweg klaart het gelukkig een beetje op.

Als we er bijna zijn heeft Nishan het steeds maar over Samba, Samba.
Behalve dat ik betwijfel of ik nog weet hoe de samba gaat, vind ik het toch echt te vroeg voor een dansje.
Totdat de Samba voor onze auto langs loopt. Oh……de Samba is een groot soort hert en we zien er gelijk een stuk of vijf.

Nou dat is in ieder geval een goed begin zullen we maar denken. Bij aankomst van het park gaat Nishan de kaartjes kopen en daarna moeten we eerst nog een heel stuk met de auto het park op voor de parkeerplaats.
Voordat we het park opmogen wordt ons lunchpakket gecontroleerd, worden de plastic tasjes door papieren vervangen en de pakjes drinken verwijderd. Flesjes water mogen wel, maar dan zonder wikkel. Dat onze sandwich in plastic folie zit schijnt ook niet erg te zijn, het zal wel alleen snappen wij het niet helemaal.

We beginnen de tour tegen de klok in en later zou dat een goede keus van de gids blijken te zijn, we lopen tegen de mensen massa in.
We lopen op ons gemak met z'n viertjes en genieten van de natuur en zijn geluiden. We horen de apen en kikkers ontwaken terwijl we een gedeelte van ons ontbijt nuttigen, wat kan de natuur toch mooi zijn.

Helaas is dat wel zo'n beetje het enige wat we aan wilde dieren hebben gezien op nog een paar apen in de boomtoppen na. 
Wel hebben we hele kuddes chinezen gezien. Ze zijn redelijk tam en maken gelukkig genoeg herrie zodat je ze al van verre aan hoort komen en je op tijd aan de kant kan gaan, om te voorkomen dat ze je onder de voet lopen.

Tegen eentje ben ik een keer uitgevallen toen we naar een reuze eekhoorn in de boom stonden te kijken. Hij vondt het nodig om als een idioot te gaan staan gillen/praten, ik was het zo zat. De rest van de kudde probeerde zachtjes te doen, maar blijkbaar is het iets wat ze niet kunnen.

Het jammere is wel dat daardoor al het andere wild verdwenen is. China is ook ineens gezakt op ons vakantielijstje, gek hè.

Na een flinke wandeling van ruim drie uur zijn we het park rond en gaan we weer op weg naar de auto. Ondanks de kuddes chinezen hebben we genoten van de wandeling en de uitzichten die we onderweg hebben gehad.

We gaan nu op pad naar de hoogste berg, het weer is redelijk opgeklaard dus met een beetje mazzel kunnen we vang de berg van een schitterend uitzicht genieten. Ook staan er allerlei schotels en antennes op de berg en daarom mogen er aan die kant van de berg geen foto's worden genomen en staat het leger er om de boel te controleren.

Voordat we door mogen rijden moeten we onze naam en paspoortnummer doorgeven. Wij hebben onze paspoorten niet bij ons dus dat wordt lastig, maar volgens de gids is een verzonnen nummer ook goed. Zo gezegd zo gedaan en even later rijden we de berg op.
Helaas komt met ons ook de mist mee naar boven en tegen de tijd dat we boven zijn is er niet veel van het uitzicht over en voel je gewoon de kou van de wolken.
Helaas, dan maar weer naar beneden.

We gaan terug naar het hotel, zodat we even kunnen douchen. We pakken gelijk de koffers in en eten nog even een snelle lunch (lees kipburger) voordat we dit heerlijke hotel verlaten en weer op pad gaan naar onze volgende bestemming.

Ondertussen regent het weer flink en we rijden dus niet zo hard op de kronkelige bergweggetjes.
Uiteindelijk zijn we na zo'n twee uur rijden op plaats van bestemming.

Wat de rest gedaan heeft weet ik niet, maar ik ben op bed gaan liggen en in slaap gevallen. 
Het is nu net na zevenen en we gaan zo lekker een hapje eten. Verder is hier niet veel te doen dus vanavond zal het wel net als nu tv kijken worden.

Morgen gaan we White Water Raften, dat is dan ook gelijk de enige reden waarom we nu in deze uithoek zitten;-)

Tot morgen!

Heerlijke dag!

Zaterdag 23/7 
Vandaag brengen Redmer en ik samen met Nishan een bezoek aan de tempel van de heilige tand.
Dit is de tand van buddha die vanuit India naar Sri Lanka is gebracht en via vele omwegen in Kandy terecht is gekomen.
We zijn er al vroeg, zo rond 06.00u maar het is er al bizar druk met mensen die de tand willen eren en een enkele toerist.
Uiteindelijk weten we ons een weg langs alle mensen te wringen, dit kan helaas niet anders omdat er maar een ingang is. Eenmaal binnen gaan wij alleen een andere kant op dan alle lokale mensen.

Het is een mooie tempel en we bekijken op de tand na alles wat er maar te bekijken valt. Binnen verspreiden de mensen zich gelukkig en is het veel minder druk, het is ook een heel groot iets.
 
In 1989 is ernog een bomaanslag geweest bij de tempel. Een auto kon doorrijden tot bij de ingang van de tempel, om zichzelf daarna op te blazen. De schade aan de tempel was enorm, dit is terug te zien in een soort van museum dat ze hebben gemaakt.
De veiligheidscontroles zijn sinds die tijd enorm verscherpten de openbare weg is zelfs niet meer openbaar, er staan nu een enorm hoog hek rondom het grondgebied van de tempel.
De resten van de oude ingang zijn nog te bezichtigen in de tuin van de tempel.

Als we alles wel gezien hebben gaan we terug naar het hotel. Het is ondertussen  acht uur geweest en als we de kamer opkomen staat Twan onder de douche.
Als Twan en wij klaar zijn eten we een heerlijk ontbijt en om 10.00u gaan we weer op pad met Nishan.
Vandaag staan onder andere Botanische tuinen op de planning, maar die slaan we over, dat geloven we wel. We rijden er wel even langs en Nishan gaat een plattegrond halen, zodat we weten wat we niet gemist hebben.

Daarna rijden we door naar the tea factory. Hier krijgen we een rondleiding en wordt er verteld over het proces van plantje tot thee, daarna mogen we verschillende soorten thee proeven. Erg leuk om te doen en ook hier geven we weer het nodige uit aan heerlijke verse thee.

Daarna gaan we onderweg wat lunchen voordat we verder gaan naar de Gem factory. We lunchen ergens langs de weg en Redmer neemt een heerlijke locale maaltijd, Twan en ik gaan voor de clubsandwich, cultuurbarbaren als we zijn. We hebben wel even genoeg van alle rijst.

In de Gem factory krijgen we eerst een kort filmpje te zien over hoe de stenen gevonden worden, daarna mogen we een kijkje nemen in de werkplaats waar de stenen worden geslepen en hoe er sieraden van worden gemaakt. So far so good! Daarna worden we natuurlijk de winkel ingeleid waar we al het moois kunnen bewonderen en vooral kopen. Helaas, dan moeten ze niet bij ons zijn. Na een korte wandeling door de mega store verlaten we dan ook het pand en stappen weer in de auto. Het is tijd om terug te gaan naar het hotel. Onderweg kopen we nog wel even alvast de treinkaartjes voor morgen. We gaan morgen naar de volgende plaats met de trein, maar daarover morgen meer.

Twan wil heel graag zwemmen, dus hup zwembroek aan en gaan. Ik heb geen zin om te zwemmen, maar ga wel mee vanwege de WiFi by the pool. Achteraf maar goed ook, het is vandaag bewolkt en er staat een flinke wind. Als je gewoon door de stad loopt heb je daar geen last van, maar het hotel ligt op een heuvel en daar merk je het dus wel. Een korte plons dus, maar koud is het niet dus lekker op een bedje liggen is ook geen straf.
Even later gaat Twan terug naar de kamer en duiken Redmer en ik de bar bij de pool in. Voor het eerst deze vakantie kunnen we een cocktail bestellen, dus dat doen we dan ook maar.
Ik een Thilanka special, Redmer een ananas Mojito, ze smaken zo goed dat we voor een tweede ronde gaan. Ik bestel hetzelfde, Redmer deze keer een margarita, die ook heerlijk smaakt.
We zitten hier wel tussen de Nederlanders helaas, maarja je kan niet alles hebben hahaha

We gaan terug naar de kamer om Twan gezelschap te houden, te douchen en ons om te kleden voor het diner.
We genieten weer volop van het lopend buffet en de toetjes, daarna terug naar de kamer om de koffers weer in te pakken.

De mannen gaan op tijd slapen en ik blog nog wat en speel een spelletje op de tablet, voordat ik ook om 23.00u het licht uit en mijn ogen dicht doe.