zaterdag 23 juli 2016

Op naar de volgende bijzonderheden.

Vrijdag 22/7 
Om 09.00 vertrekkken we uit Passi Villa hotel. 
Onze eerste stop zijn de hot Springs. Met onze eerdere ervaringen hebben we onze zwemkleding in een aparte tas gedaan en zijn we er helemaal klaar voor om de heerlijke warme wateren van de bron in te gaan.

Helaas dat viel tegen. Er stonden een aantal ronde baden, niet zo groot en als je wilde kon je jezelf met water uit de bron overgieten. Nou dat hoefde dan weer niet van ons, dus na even rondgekeken te hebben en het water te hebben gevoeld gingen we weer verder op pad.

Vandaag hebben we een ritje door de bergen voor de boeg en gaan we ook over de bekende 18 hairpins Road. Dit is een bergweg met 18 haarspeld bochten en wees niet bang dat je de tel kwijt raakt, iedere bocht is genummerd.
Na alle haarspeldbochten volgt er nog een lange kronkelige weg door de bergen voordat we rond 15.30u aankomen in Kandy. Hier checken we in in het Thilanka hotel, een lekker hotel aan de rand van Kandy.

We kunnen ons snel even een beetje opfrissen voordat we om 16.30u weer klaar moeten staan, om 17.00u gaan we naar een traditionele dans show. We kunnen er lopen heen, dus dat is wel lekker.

De show is wel grappig om te zien, muziek en dans wisselen elkaar af. Mannen en vrouwen dansen en er wordt bij getrommeld en gefloten. Ook is er nog een vuurdans om de avond af te sluiten.

Na de show lopen we nog eventjes door Kandy om een beetje sfeer te proeven en ik moet zeggen, het is hier erg gezellig. Het leeft, het is druk en er is genoeg te zien en te beleven.
Na de korte wandeling gaan we terug naar het hotel, we krijgen trek dus het wordt tijd om wat te gaan eten.
Ze hebben hier een heerlijk lopend buffet, met volop keus. Twan wordt weer helemaal vrolijk en haalt zijn schade wat eten betreft lekker in, pizza en pasta:-) en laten we de toetjes niet vergeten.
Ik ben ook weer helemaal blij, eindelijk kan ik weer gewoon groente eten, dat heb ik echt gemist. Twan kijkt eens naar mijn bord en haalt zijn neus op, die kan niet begrijpen dat je dat vrijwillig op je bord legt hahaha
Redmer gaat gewoon verder met het Sri Lankaans eten, een beetje afgewisseld met wat westers.
Het personeel is ook heel anders dan de voorgaande hotels, zeer vriendelijk en gezellig personeel, onze ober spreekt zelfs een aardig woordje Nederlands.

In de voorgaande hotels was het personeel ook zeer vriendelijk, maar op het onderdanige af en daar kregen we toch wel een beetje de kriebels van, hier is het net wat losser, al vliegen ze nog steeds voor je.

Na het eten lekker naar de kamer en op tijd naar bed, morgen moeten we weer om 06.00u klaar staan om naar de tempel te gaan.
Twan heeft al,aangegeven dat hij lekker in zijn bed blijft liggen, dus of we zachtjes willen doen.

Heerlijk duiken en lekker niets.

Woensdag 20/7 
Na een vroeg ontbijt wat nog niet helemaal klaar stond werden we om 08.00u opgehaald om te gaan duiken. 

Bij aankomst eerst even de formaliteiten geregeld en daarna wachten tot we de boot op mogen. Het is warm genoeg dus we besluiten om alleen met ons water t-shirt aan te gaan duiken. Twan komt er achter dat hij achterover van de boot af moet, dit is iets dat hij nog niet eerder gedaan heeft. We leggen hem uit hoe hij dat moet doen en hup hij plonst heerlijk het water in.
We dalen af langs een touw en gaan dan heerlijk op zoek naar moois onder water. We zien genoeg, er zwemt volop vis, alleen het zicht is maar vijf meter, dat is wel jammer. 
Het is heerlijk om weer te duiken en zeker met Twan erbij is weer extra genieten. Twan vindt het ook weer heerlijk om te duiken en gelukkig gaan zijn oren goed, hij is nl een beetje verkouden.
Na een uur zitten we weer op de boot en komen we er achter dat onze kapitein het schema heeft omgegooid en de tweede duik pas om 12.30u is. Aangezien we toch eerst terug moeten om nieuwe flessen te halen besluiten we het bij een duik te laten. Wat we gezien hebben was voldoende en het zicht was nou ook niet het je van het. We kunnen altijd morgen nog een keer.
We gaan weer lekker terug naar het hotel en de rest van de dag zitten we weer lekker aan het zwembad!!
Oh ja...foto's van het duiken blijven achterwege, er ligt nu ergens een camera op de bodem van de zee :-(

Donderdag 21/7 
Dagje zwembad hangen, eten drinken, zwemmen, insmeren, lezen. Heel vermoeiend :-)

Lekker helemaal niets!

Dinsdag 19/7
Vanmorgen lekker uitgeslapen en op ons gemak een ontbijt genuttigd. Daarna samen met Nishan naar de duikschool om een afspraak te maken om te gaan duiken.

Het hotel is vlakbij en is een ander hotel van LSR, minder luxe volgens ons maar wel veel levendiger. Hier hadden we ook best willen zitten, maar oke.
We maken bij de duikschool een afspraak om de volgende dag twee duiken te maken en we worden de volgende dag om 08.30 verwacht. Dan zijn we rond enen klaar met duiken, mooie tijd.

Hierna gaan we weer terug naar het hotel en liggen we de rest van de dag heerlijk bij het zwembad, wat een leven zeg!!
‘s Avonds eten we vlakbij buiten de deur, bij Sun Ray. Er zit niemand in het restaurant en het personeel, maar vooral de kok, is blij dat we er zijn. Ze beginnen allemaal te rennen en binnen no time zitten we heerlijk te eten en wel voor 3 euro p.p. Echt zo bizar, heerlijk en veels te veel.

Bouillionblokje

Maandag 18 juli
Vanmorgen weer een beetje uitgeslapen en na het ontbijt om half negen vertrokken. Alle spullen weer de auto in want vandaag reizen we verder door Sri Lanka en gaan we dus ook weer naar een ander hotel.

We beginnen met een bezoek aan de Golden Temple, deze is gelukkig niet zo erg ver rijden dus we zijn er met een half uurtje. Het jammere is dat ze die tempels allemaal boven op een heuvel of berg maken, we hebben nog nooit zoveel trappen gelopen en voelen onze kuiten aardig.
Het is een aardige tempel en er zijn vier verschillende ruimtes met allemaal hun eigen afbeeldingen en verhaal.

Uiteindelijk hebben we alles gezien en gaan we weer verder met de auto. Dit is wel een aardige rit, dus we kijken maar wat in het rond of doen een tukkie (Twan)
Onderweg zien we nog wel een mannetjesolifant langs de weg in de bosjes, we maken snel wat foto's voordat de olifant er vandoor gaat. Wauw zeg, gewoon een olifant langs de weg. Ik bedoel, je ziet wel van die borden Elephants crossing, maar in Nederland heb je die ook met herten enzo en die heb ik ook nog nooit gezien.

Uiteindelijk zijn we weer bij ons volgende uitje. Hier zit een alternatieve arts en het is een soort Welness Center. Na een bezoek aan de arts krijgen we allemaal een volledige lichaamsmassage van een uur en mogen we daarna 20 min de sauna in.
Het is allemaal wel een bijzondere ervaring en petje af voor Twan, die besluit ook maar gewoon mee te doen. De mannen zitten met zijn tweeën bij elkaar en ik mag in het hokje ernaast van mijn massage genieten. En genieten doe ik zeker. 

Ze begint met nek en hoofd. Het is erg lekker en er wordt geen plekje overgeslagen. Er wordt ook olie op mijn hoofd gegoten en daarna krijgt mijn schedel een goede massage beurt. Na de heerlijke massage gaan we met z'n drieën de sauna in. Deze bestaat uit een lemen hut met allemaal takken op de vloer. We nemen plaats op een houten bankje en zitten heerlijk relaxed na te genieten. Zelfs een grote kakkerlak op de muur krijgt mij niet in de stress. 

Na afloop ruiken we alledrie als een bouillonblokje en hebben we een vette bol met haar. Bij de mannen kan het nog doorgaan voor gel, maar bij mij hangt het in vette slierten langs mijn hoofd, dan maar een knotje maken. Douchen is geen optie, dus we schrobben ons maar zo goed mogelijk schoon en droog met de handdoek om daarna weer gezellig bij Nishan de auto in te glibberen.

We gaan weer onderweg naar een ruïne gebied en onderweg in de auto krijgt Nishan prent nr twee, beidde keren bij het inhalen. Ze verzinnen de regels ter plekke zegt hij, maar mag wel iedere keer betalen. We zijn benieuwd of het van z'n salaris ingehouden zal worden.

De ruïnes en de pagado met de buddha beelden zijn mooi om te zien, maar na enige tijd willen we toch naar het hotel, we voelen ons vies, glibberig en willen een bouilionnetje maken in het bad :-)

Het blijkt een goede beslissing, want we moeten nog zo'n 2,5 uur rijden. Twan probeert zijn ogen dicht te doen, maar sommige stukken weg zijn zo slecht dat dat toch niet lukt. Als we eenmaal op een nieuwe weg zitten kunnen we lekker doorrijden (lees 70km p/u) en krijgt ook onze chauffeur het moeilijk. Lulla als ik ben begin ik maar van alles te vragen aan hem om hem een beetje vind de les te houden en als we een bord met TravelCafe zien stoppen we maar even omdat ik zo nodig naar het toilet moet, niet echt maar oke.

Daarna kunnen we er allemaal weer tegenaan en komen we net in het donker aan in hotel Passi Villa.
De kamer is weer waanzinnig met een schitterend uitzicht op het zwembad en strand en we hebben een gigantisch balkon, wel delen met de buren!

We nemen als bouillonblok allemaal gelijk een duik in het zwembad, maar we blijven glibberen. Ik besluit terug te gaan naar de kamer en te gaan douchen en moet echt drie keer mijn haar goed wassen weer het weer normaal aanvoelen. 
Daarna komen mijn ander bouillonblokjes om ook te gaan douchen, als we allemaal schoon zijn en niet meer zo erg kruidig ruiken gaan we gezellig naar het restaurant voor een hapje eten. 
Het is een lopend buffet dus we hebben genoeg keus. We laten het ons allemaal goed smaken en gaan daarna lekker terug naar de kamer.
We ploffen met z'n drieën op bed en zetten lekker de tv aan of lezen een boek.

Uiteindelijk gaan we maar slapen, want onze ogen vallen dicht. De komende drie dagen doen we lekker helemaal niets, behalve lekker relaxen aan het zwembad. We kijken er nu al naar uit.

Twan speelt honkbal met een aap.

Jawel, vandaag mogen we uitslapen. Zelfs met de extra tijd komen we echter nog bijna te laat en moeten we door eten bij het ontbijt.

De eerste hoop stenen (Twan’s woorden) was een hele nieuwe kleine opgraving van een aantal graven vlakbij het hotel. Deze was nog zo nieuw dat hij niet in de gids staat en ook nog niet af is. Hij ligt ook bij iemand in de achtertuin. Ben benieuwd wie er nu geld voor vangt als deze af is.

Daarna gaan we via een shortcut (andere naam voor klote weg) naar een groot water reservoir. Hier zie je dat niet alleen de Nederlanders goed zijn in waterhuishouding.
Ook hier zien we een aantal hopen stenen.

Daarna gaan we naar een beeld van een staande bhudda. Deze is 12m hoog en ziet er goed uit.
Ondertussen begint het aardig warm te worden en de airco in de auto is dan ook heel lekker. We komen dan aan op de plek waar het boeddhisme Sri Lanka is binnen gekomen. Daar is een grote klim naar boven van 1849 treden. Onze gids stelde voor om met de auto tot halverwege te rijden maar we hebben alle 1849 treden beklommen.
Daarbij waren we wel een toeristische attractie geworden voor de locals. De ene na de ander ging met ons op de foto. Ook Twan moest er aan geloven toen hij na en toilet bezoek zijn ouwe lui tussen de locals zag zitten. We hadden er eigenlijk geld voor moeten vragen.

Toen we boven aan kwamen was er nog een hele stijle klim een rots op. Die hebben we ook gedaan en dat had onze gids niet verwacht. Hij was best wel lastig en het waaide vrij hard. De enige veiligheid was een metale hekje om vast te houden. Als je de andere kant op viel of waaide dan was dat een hele grote val.

Na de klim naar beneden mochten we weer trappen op om naar de oudste pagode
te kijken. We hebben hier wel een pagado overgeslagen omdat we de trappen wel een beetje zat waren en onze hoofden wel heel rood waren geworden. (Twan niet).

Na de welkome autorit met airco hadden we een typische Indiase lunch die heel lekker was.
Daarna onderweg naar Sigirya waar het 8e wereldwonder van de nieuwe wereld staat. Het is een hele grote rots waar bovenop allerlei pagodes en watertuinen zijn aangelegd. 
Ook hier stond ons een flinke trappen partij op ons te wachten. Helaas ging dit niet door ivm de harde wind bovenop en er was al een ongeval geweest. Gelukkig hadden we het museum al alle foto’s gezien.

Op de weg terug naar de auto had een aapje het op het flesje fanta van Twan voorzien. Dat had het dorstige beestje maar beter niet kunnen doen. Op het moment dat het beestje naar de fles van Twan springt doet hij deze omhoog en met zijn andere hand geeft hij de aap een enorme optater. De aap vloog een aantal meter door de lucht en zat daarna beduusd nog na te denken wat er was gebeurt.
Twan kreeg daarna een high five van 2 lachende knullen die het zagen gebeuren.

Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel voor een verfrissende duik in de pool. Net op tijd omdat er ondertussen een buslading Chinezen was aangekomen. Tot teleurstelling van de hoteleigenaar zijn we daarna buiten de deur gaan eten bij Mango Mango. Het eten was lekker en pittig. Dit in tegenstelling tot de bediening, dat waren een stelletje trage chaggerijnen.