zaterdag 23 juli 2016

Op naar de volgende bijzonderheden.

Vrijdag 22/7 
Om 09.00 vertrekkken we uit Passi Villa hotel. 
Onze eerste stop zijn de hot Springs. Met onze eerdere ervaringen hebben we onze zwemkleding in een aparte tas gedaan en zijn we er helemaal klaar voor om de heerlijke warme wateren van de bron in te gaan.

Helaas dat viel tegen. Er stonden een aantal ronde baden, niet zo groot en als je wilde kon je jezelf met water uit de bron overgieten. Nou dat hoefde dan weer niet van ons, dus na even rondgekeken te hebben en het water te hebben gevoeld gingen we weer verder op pad.

Vandaag hebben we een ritje door de bergen voor de boeg en gaan we ook over de bekende 18 hairpins Road. Dit is een bergweg met 18 haarspeld bochten en wees niet bang dat je de tel kwijt raakt, iedere bocht is genummerd.
Na alle haarspeldbochten volgt er nog een lange kronkelige weg door de bergen voordat we rond 15.30u aankomen in Kandy. Hier checken we in in het Thilanka hotel, een lekker hotel aan de rand van Kandy.

We kunnen ons snel even een beetje opfrissen voordat we om 16.30u weer klaar moeten staan, om 17.00u gaan we naar een traditionele dans show. We kunnen er lopen heen, dus dat is wel lekker.

De show is wel grappig om te zien, muziek en dans wisselen elkaar af. Mannen en vrouwen dansen en er wordt bij getrommeld en gefloten. Ook is er nog een vuurdans om de avond af te sluiten.

Na de show lopen we nog eventjes door Kandy om een beetje sfeer te proeven en ik moet zeggen, het is hier erg gezellig. Het leeft, het is druk en er is genoeg te zien en te beleven.
Na de korte wandeling gaan we terug naar het hotel, we krijgen trek dus het wordt tijd om wat te gaan eten.
Ze hebben hier een heerlijk lopend buffet, met volop keus. Twan wordt weer helemaal vrolijk en haalt zijn schade wat eten betreft lekker in, pizza en pasta:-) en laten we de toetjes niet vergeten.
Ik ben ook weer helemaal blij, eindelijk kan ik weer gewoon groente eten, dat heb ik echt gemist. Twan kijkt eens naar mijn bord en haalt zijn neus op, die kan niet begrijpen dat je dat vrijwillig op je bord legt hahaha
Redmer gaat gewoon verder met het Sri Lankaans eten, een beetje afgewisseld met wat westers.
Het personeel is ook heel anders dan de voorgaande hotels, zeer vriendelijk en gezellig personeel, onze ober spreekt zelfs een aardig woordje Nederlands.

In de voorgaande hotels was het personeel ook zeer vriendelijk, maar op het onderdanige af en daar kregen we toch wel een beetje de kriebels van, hier is het net wat losser, al vliegen ze nog steeds voor je.

Na het eten lekker naar de kamer en op tijd naar bed, morgen moeten we weer om 06.00u klaar staan om naar de tempel te gaan.
Twan heeft al,aangegeven dat hij lekker in zijn bed blijft liggen, dus of we zachtjes willen doen.

2 opmerkingen: